Älgdatabasen haltar

Kungsbacka (JJ) Den sedan tre år verksamma nationella älgdatabasen är både dyr och dålig. Nu riktas kritik mot databasprojektet.

Göran Bergqvist, klövviltsansvarig på Svenska Jägareförbundet tycker projektet inneburit ett slöseri med jägarnas pengar.
– Det har inte gagnat älgförvaltningen, säger han till P4 Norrbotten.

Även länsstyrelserna som är ansvariga för databasen är kritiska mot projektet. Henrick Blanck som är ordförande i styrgruppen för älgdata menar att projektet varit alltför dyrt och stressats fram.

 

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser