Älgbörs för jägare utan jaktmark

Sveaskog startar en Internettjänst där jägare utan mark kan hitta älgjakt. Älgbörsen är en annonsmarknad där jägare kan annonsera efter jakt på "lediga älgar som jaktlag inte har möjlighet att fälla själva".

– För jaktlagen innebär Älgbörsen en möjlighet att dryga ut kassan och för jägare utan jaktmark innebär den möjlighet till värdefulla jaktupplevelser. De signaler vi har fått hittills tyder på att intresset för tjänsten är mycket stort, säger man från ansvarigt håll på Sveaskog.
En jägare som hoppas komma i kontakt med jaktlag via Älgbörsen är Jerk Lundholm från Falun.
– Det här är ett upplägg som passar mig perfekt, säger Jerk Lundholm. För mig handlar det om att få komma ut och vidga mina vyer, att få jaga på nya marker som jag inte sett förut.
Jägaren jagar i samarbete med ett jaktlag som arrenderar mark av Sveaskog. Jaktlaget ansvarar för jaktledning, transport och kötthantering. Bokning sker elektroniskt via Älgbörsen på Sveaskogs webbplats www.sveaskog.se/jfn

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser