Älgbörs för jägare utan jaktmark

Sveaskog startar en Internettjänst där jägare utan mark kan hitta älgjakt. Älgbörsen är en annonsmarknad där jägare kan annonsera efter jakt på "lediga älgar som jaktlag inte har möjlighet att fälla själva".

– För jaktlagen innebär Älgbörsen en möjlighet att dryga ut kassan och för jägare utan jaktmark innebär den möjlighet till värdefulla jaktupplevelser. De signaler vi har fått hittills tyder på att intresset för tjänsten är mycket stort, säger man från ansvarigt håll på Sveaskog.
En jägare som hoppas komma i kontakt med jaktlag via Älgbörsen är Jerk Lundholm från Falun.
– Det här är ett upplägg som passar mig perfekt, säger Jerk Lundholm. För mig handlar det om att få komma ut och vidga mina vyer, att få jaga på nya marker som jag inte sett förut.
Jägaren jagar i samarbete med ett jaktlag som arrenderar mark av Sveaskog. Jaktlaget ansvarar för jaktledning, transport och kötthantering. Bokning sker elektroniskt via Älgbörsen på Sveaskogs webbplats www.sveaskog.se/jfn

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser