Älgarna ska räddas genom samarbete

ÖREBRO (JJ). Genom ett samarbte mellan Banverket, Vägverket och viltforskare ska man skapa möjligheter för bland annat älgar att röra sig förbi trafiken lättare, något som ska minska antalet viltolyckor.

Under den här vintern har det varit ovanligt många kollisioner mellan tåg och älg. Ett av förslagen för att minska viltolyckorna är att man bygger tunnlar eller broar som bland annat älgarna kan använda. På det sättet skulle djuren riskfritt kunna passera vägar och järnvägar. 

Samarbetet mellan Vägverket och Banverket ska pågår fram till år 2012, redan i år räknar dock viltforskaren Mattias Olsson att det blir konkreta åtgärder längs järnvägsspåren. 
Det här rapporterar SR Örebro.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser