Älgar skapade stora trafikstörningar

MÖLNDAL(JJ). Under förmiddagen ställde flera älgar till problem för både tåg- och biltrafiken genom Mölndal. En viltolycka inträffade i området vid lunchtid.

Vid sjutiden på morgonen kolliderade en bil med en älg vid vid Åbromotet. Efter olyckan låg älgen kvar nära mittäcket på E 6:an, då var älgen fortfarande vid liv. 

Jägarren som kallats ut kunde inte själv komma åt att avliva älgen i den täta trafiken. 
Därför var han tvungen att begära assistans av polisen. Olyckan skapade stora störningar i trafiken.

En stund senare upptäcktes tre älgar vid Skedebrogatan.
– Vi hade även en älg som uppehöll sig på banvallen i området. Tågtrafiken varnades och Banverket sänkte hastigheten. Den älgen avlivades vid halv åtta-tiden, uppger polisens presstalesman Thomas Fuxborg för Göteborgs-Posten.

Vid lunchtid blev ytterligare en älg påkörd nära Åbromotet. Efter olyckan sprang älgen vidare längs söderleden. En jägare kallades ut av polisen för att spåra den skadade älgen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser