Älgar skapade stora trafikstörningar

MÖLNDAL(JJ). Under förmiddagen ställde flera älgar till problem för både tåg- och biltrafiken genom Mölndal. En viltolycka inträffade i området vid lunchtid.

Vid sjutiden på morgonen kolliderade en bil med en älg vid vid Åbromotet. Efter olyckan låg älgen kvar nära mittäcket på E 6:an, då var älgen fortfarande vid liv. 

Jägarren som kallats ut kunde inte själv komma åt att avliva älgen i den täta trafiken. 
Därför var han tvungen att begära assistans av polisen. Olyckan skapade stora störningar i trafiken.

En stund senare upptäcktes tre älgar vid Skedebrogatan.
– Vi hade även en älg som uppehöll sig på banvallen i området. Tågtrafiken varnades och Banverket sänkte hastigheten. Den älgen avlivades vid halv åtta-tiden, uppger polisens presstalesman Thomas Fuxborg för Göteborgs-Posten.

Vid lunchtid blev ytterligare en älg påkörd nära Åbromotet. Efter olyckan sprang älgen vidare längs söderleden. En jägare kallades ut av polisen för att spåra den skadade älgen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser