Älgar och blondiner lockar turister

En studie från Visit Sweden där drygt 15 000 personer från Danmark, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA tillfrågades om vad de förknippade med Sverige. Även om traditionella områden som svensk natur lockar har nya tillkommit.

  Vad man förknippar med svenskar skiljer sig åt beroende på nationalitet. Danskarna har börjat uppfatta Sverige som ett resmål där man får mycket för pengarna, medan britterna anser att det fortfarande är ganska dyrt.
Var tionde fransman tänker på vackra kvinnor, medan var tionde tysk förknippar Sverige med älgar. Brittiska, amerikanska och franska turister har svenska blondiner med på sin fem-i-topp lista.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser