Älgar fick panik när militären övade

VÄSTERBOTTEN(JJ). I går fick sex fjolårskalvar panik när militären övade, de sprang ut från I20-skogen och kastade sig sedan ut i Kullasjön vid Piparböle.

– Älgkalvarna hade skrämts iväg från I20-skogen eftersom det pågår någon slags övning där. Jag hann ta en bild när några älgarna simmade ut på sjön, berättar Rebecka Tapia, som lyckades ta en bild på älgarna med sin mobilkamera, för Västerbottens-Kuriren.

Efter att älgarna simmat ut på sjön så gav de sig sedan tillbaka in mot skogen igen. Enligt de uppgifter som tidningen Västerbottens-Kuriren fått så pågår det en stor hemvärnsövning i det aktuella området.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser