Älgar fick panik när militären övade

VÄSTERBOTTEN(JJ). I går fick sex fjolårskalvar panik när militären övade, de sprang ut från I20-skogen och kastade sig sedan ut i Kullasjön vid Piparböle.

– Älgkalvarna hade skrämts iväg från I20-skogen eftersom det pågår någon slags övning där. Jag hann ta en bild när några älgarna simmade ut på sjön, berättar Rebecka Tapia, som lyckades ta en bild på älgarna med sin mobilkamera, för Västerbottens-Kuriren.

Efter att älgarna simmat ut på sjön så gav de sig sedan tillbaka in mot skogen igen. Enligt de uppgifter som tidningen Västerbottens-Kuriren fått så pågår det en stor hemvärnsövning i det aktuella området.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser