Älg trängde sig in på sjukhem

I går stormade en älg in genom fönstret på ett norskt sjukhem. En chockad patient lyckades stänga in älgen i ett rum innan djuret kunde skjutas.

– Det är så kallt och mycket snö att djuren drar sig mot bostäderna, säger Einar Lauvang i viltnämnden, till tidningen Aftonbladet.

Enligt Norska VG hoppade älgen in genom ett fönster på bottenvåningen. Som tur var så var det rummet tomt, men älgen bestämde sig för att fortsätta genom en korridor och vidare in på ett rum där en patient åt frukost.

Patienten, som troligen satte frukosten i halsen, kastade sig ur rummet och låste dörren för att sedan kalla på hjälp. Den uppjagade älgen gick hårt åt rummet, men jägare lyckades lugna älgen så pass att man sedan kunde skjuta den.
– Jag gick in och avlossade ett skott. Nu ska vi se till att patienterna på sjukhemmet får mycket gott älgkött, säger Audun Steinkjer som jagat älg i 30 men aldrig någonsin tidigare  jagat inne på ett sjukhem.

Kommunens viltnämnd menar att händelsen är extrem. Men den senaste tiden har kommunen  haft flera fall där vilda djur tagit sig in i bostadsområden. Orsaken är det kalla vädret.
–Vi har haft mycket älg i bostadsområdena. Det är extremt i år, säger han.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser