Älg stenad till döds

Värmdö (JJ) En man söder om Stockholm blev överfallen av en fjolårsälg när han var ute och promenerade. Mannen försvarade sig och kastade en sten mot älgen som föll död ned.

Viltvårdare och polis kunde konstatera att älgen var död, men inget som kunde ge besked om varför den uppträtt aggressivt. Händelsen betraktas av polisen som en olyckshändelse och mannen är inte misstänkt för något brott.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser