Älg sparkade kvinna

Luleå (JJ) En kvinna i 50-årsåldern blev svårt sparkad av en älg i ett villaområde i Bredviken i Luleå. Älgen sparkade henne i huvudet och bröstkorgen. Hon fick åka med ambulans till Sunderby sjukhus.

Nils Göran Berglund stod och skottade snö när han hörde ett skrik av en kvinna. Skriken visade sig komma från sin blivande sambo som just blivit påsprungen av älgen. Kvinnan var ute i skogen med sina småhundar när olyckan plötsligt var framme.

– När hon var cirka 10-20 meter från vägen vände den huvudet mot henne, springer omkull henne och hon får en spark i tinningen och i bröstkorgen, säger Nils Göran Berglund, till tidningen Expressen. Enligt polisen fick kvinnan skador i ansikte, käke och även på kroppen. Polisen har beslutat att jägare ska avliva älgen och försöker ta reda på hur attacken gick till.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt, säger Catrin Hedqvist, vakthavande befäl på Norrbottenspolisen.
I fredags blev även Sten Persson, 69, attackerad av en älg i samma område, vilket Norrbottens-Kuriren var först med att berätta. Han var ute med sin hund när han plötsligt blev omkullsprungen av en älg.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser