Älg sparkade kvinna

Luleå (JJ) En kvinna i 50-årsåldern blev svårt sparkad av en älg i ett villaområde i Bredviken i Luleå. Älgen sparkade henne i huvudet och bröstkorgen. Hon fick åka med ambulans till Sunderby sjukhus.

Nils Göran Berglund stod och skottade snö när han hörde ett skrik av en kvinna. Skriken visade sig komma från sin blivande sambo som just blivit påsprungen av älgen. Kvinnan var ute i skogen med sina småhundar när olyckan plötsligt var framme.

– När hon var cirka 10-20 meter från vägen vände den huvudet mot henne, springer omkull henne och hon får en spark i tinningen och i bröstkorgen, säger Nils Göran Berglund, till tidningen Expressen. Enligt polisen fick kvinnan skador i ansikte, käke och även på kroppen. Polisen har beslutat att jägare ska avliva älgen och försöker ta reda på hur attacken gick till.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt, säger Catrin Hedqvist, vakthavande befäl på Norrbottenspolisen.
I fredags blev även Sten Persson, 69, attackerad av en älg i samma område, vilket Norrbottens-Kuriren var först med att berätta. Han var ute med sin hund när han plötsligt blev omkullsprungen av en älg.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser