Älg och jämthund dödsstörtade

Örnsköldsvik (JJ) Efter att en hund och älg störtade och dog vid en grustäkt har länsstyrelsen i Västernorrland polisanmält företaget som äger grustäkten. Företaget kan ha brutit mot villkoren som finns i tillståndet för täkten.

Grustäkten blev en dödsfälla. Foto: Istock

Under älgjakten i september störtade en jämthund och en älg ner för ett stup vid en grustäkt i Arnäsområdet. Både hunden och älgen avled av fallet.

Efter händelsen har nu länsstyrelsen polisanmält företaget som äger grustäkten, för otillåten miljöverksamhet.

– Ett av villkoren i tillståndet för grustäkten är att förhindra att finns en risk för fallolyckor. Eftersom det skedde en olycka kan man starkt misstänka att villkoret inte följs.

Vi har ansvar för tillsynen och har en skyldighet att göra en polisanmälan om det finns en misstanke om att man har brutit mot bestämmelserna, säger Gunilla Nordenmark, miljöhandläggare på länsstyrelsen i Västernorrland, till Allehanda.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser