Älg gick i väggen

Nossebro (JJ) Folk som promenerade förbi fastigheten möttes av vidrig stank i två veckors tid. Till sist hittades orsaken till lukten. I garaget på fastigheten låg nämligen en död älg.

Kanske inte riktigt den plats man förväntar sig att hitta en älg på. Foto: Privat
Fyndet gjordes i garage en bit utanför Nossebro. Garaget på fastigheten används inte längre utan tjänar nu för tiden som förråd. Dörrarna brukar stå öppna.

Bo Andersson, bor inte långt från fastigheten och när han fick höra att det var en älg som låg där blev han förvånad.

– Min fru och dotter hade ju känt lukten i två veckor när de gick förbi och rastade vår hund. Jag jagar ju älg och vet att de brukar komma ner till byn och äta äpplen. Den här älgen måste blivit skrämd av något och dundrat in i garaget där den fastnade och bröt nacken.

Enligt Bo Andersson som inspekterade älgen kan den inte legat och sparkat allt för länge.

– Det verkar som om den bröt nacken i ett rätt tidigt läge. Hade den bara suttit fast och svultit ihjäl skulle både boende på fastigheten och förbipasserande sannolikt hört den. En älg dör ju inte så fort.

Så fort älgen, en kviga, uppdagades fraktades den bort och grävdes ner.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser