Älg gick i väggen

Nossebro (JJ) Folk som promenerade förbi fastigheten möttes av vidrig stank i två veckors tid. Till sist hittades orsaken till lukten. I garaget på fastigheten låg nämligen en död älg.

Kanske inte riktigt den plats man förväntar sig att hitta en älg på. Foto: Privat
Fyndet gjordes i garage en bit utanför Nossebro. Garaget på fastigheten används inte längre utan tjänar nu för tiden som förråd. Dörrarna brukar stå öppna.

Bo Andersson, bor inte långt från fastigheten och när han fick höra att det var en älg som låg där blev han förvånad.

– Min fru och dotter hade ju känt lukten i två veckor när de gick förbi och rastade vår hund. Jag jagar ju älg och vet att de brukar komma ner till byn och äta äpplen. Den här älgen måste blivit skrämd av något och dundrat in i garaget där den fastnade och bröt nacken.

Enligt Bo Andersson som inspekterade älgen kan den inte legat och sparkat allt för länge.

– Det verkar som om den bröt nacken i ett rätt tidigt läge. Hade den bara suttit fast och svultit ihjäl skulle både boende på fastigheten och förbipasserande sannolikt hört den. En älg dör ju inte så fort.

Så fort älgen, en kviga, uppdagades fraktades den bort och grävdes ner.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser