Älg fastnade i sumphål – räddades av jägare

JÄDRAÅS(JJ). Den unga tjuren fastnade i ett sumphål. Men tack vare hjälp av en fyrhjuling och fyra man så räddades älgen, den kunde lämna platsen efter en stund. Det är Arbetarbladet som rapporterar om händelsen som inträffade norr om Jädraås.

Det var Kjell Johansson, samt hans dotter Sofie, som upptäckte älgen efter att hunden börjat dra iväg mot sumphålet. De var egentligen ute för att plocka hjortron.

Kjell kontaktade flera personer i jaktlaget som åkte ut för att hjälpa till. Och med gemensamma krafter fick de upp älgen.
– Det är ju i princip bottenlöst i de där hålen. Det är riktigt farliga fällor, säger Kjell Johansson till Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser