Älg dog efter att ha hoppat från parkeringshus

SÖDERHAMN(JJ). Under lördag förmiddag tog sig en älg in i ett parkeringshus i centrala Söderhamn. Älgen blev väldigt stressad, hoppade över ett räcke och föll cirka åtta meter ner på backen mot en säker död.

– Det hade kunnat gått riktigt illa om det hade funnit några människor där vid nedslagsplatsen, säger jägaren Lennart Östlund, Söderhamns jaktvårdskrets, till SR P4 Gävleborg.

Det var Lennart Östlund som fick åka ut och ta hand om älgen.
Den djupa snön gör att allt det blivit vanligare att älgar tar sig in i städerna.Och älgen i Söderhamn var stressad redan innan den förrirade sig in i parkeringshuset.
Rykten har även florerat om att älgen skulle haft två kalvar med sig, det är dock osäkra uppgifter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser