Älg dog efter att ha hoppat från parkeringshus

SÖDERHAMN(JJ). Under lördag förmiddag tog sig en älg in i ett parkeringshus i centrala Söderhamn. Älgen blev väldigt stressad, hoppade över ett räcke och föll cirka åtta meter ner på backen mot en säker död.

– Det hade kunnat gått riktigt illa om det hade funnit några människor där vid nedslagsplatsen, säger jägaren Lennart Östlund, Söderhamns jaktvårdskrets, till SR P4 Gävleborg.

Det var Lennart Östlund som fick åka ut och ta hand om älgen.
Den djupa snön gör att allt det blivit vanligare att älgar tar sig in i städerna.Och älgen i Söderhamn var stressad redan innan den förrirade sig in i parkeringshuset.
Rykten har även florerat om att älgen skulle haft två kalvar med sig, det är dock osäkra uppgifter.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser