Älg avlivades efter att ha gått genom isen på Indalsälven

TIMRÅ(JJ). En älg avlivades i går av eftersöksjägare efter att ha gått genom isen på Indalsälven. Räddningstjänsten lyckades få upp älgen, men det stod snart klart att djuret var för svårt skadat för att kunna klara sig.

Räddningstjänsten larmades till platsen efter att personer sett att en älg försvann från den grupp av fyra älgar som fanns ute på isen. 
Även om inte är givet att räddningstjänsten åtar sig den här formen av uppdrag så ville man försöka hjälpa älgen.
Det här rapporterar Dagbladet.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser