Älg avlivades efter att ha gått genom isen på Indalsälven

TIMRÅ(JJ). En älg avlivades i går av eftersöksjägare efter att ha gått genom isen på Indalsälven. Räddningstjänsten lyckades få upp älgen, men det stod snart klart att djuret var för svårt skadat för att kunna klara sig.

Räddningstjänsten larmades till platsen efter att personer sett att en älg försvann från den grupp av fyra älgar som fanns ute på isen. 
Även om inte är givet att räddningstjänsten åtar sig den här formen av uppdrag så ville man försöka hjälpa älgen.
Det här rapporterar Dagbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser