Älg attackerade två kvinnor – en kvinna fick föras till sjukhus

LIDKÖPING(JJ). I går eftermiddag attackerades två kvinnor av en älg när de gick på vandringslederna vid Källstorp i Örslösa. En av kvinnorna fick lindriga skador och fördes chockad till sjukhus.

Det var en älgko, med kalv, som attackerade kvinnorna och en av dem skadades lindrigt. Hon fick bland annat en spark mot axeln och skadade ett knä när hon föll.
Det var kvinnorna själva som larmade räddningstjänsten.

När ambulanspersonalen kom till platsen var älgkon kvar. Och den aggressiva älgen tillät inte att någon kom nära kvinnan. 

Polis kallades ut till platsen och det togs beslut om att älgkon skulle avlivas. Strax därefter var en jägare på plats och sköt älgkon.
Det här rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser