Äldre man får inte tillbaka jaktvapen

Värnamo kommun(JJ) En äldre man får inte tillbaka sina jaktvapen. Det står klart efter att Förvaltningsrätten beslutat att polisens omhändertagande av mannens vapen var rätt.

Det var förra året som polisen omhändertog de två vapen mannen hade. Orsaken var att läkare larmat om att mannen ansågs olämplig att ha vapen, på grund av dålig syn och hörsel.

Därefter överklagade mannen polisens beslut till förvaltningsrätten. Han ville ha tillbaka båda vapnen, även om han menade att han kunde sälja kulvapnet.
Däremot ansåg han att det fanns behov av hagelgeväret för att kunna vara med på småviltsjakt.
Det här rapporterar Värnamo Nyheter/varnamonyheter.se.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser