Aktivister på Stövar-SM – bilen blockerades

Knistad (JJ) Stövar-SM för rävhundars första provdag startar om mindre än en timmes tid och nu kommer rapporter om att aktivister synts på plats.

Jaktmotståndare dök upp vid förläggningen under morgonen, men deras bil blockerades och tävlingsdeltagarna kunde åka ut till sina provrutor utan att bli förföljda. Foto: Joakim Martinsson

Joakim Martinsson, Jaktjournalens utsände sitter just nu i bilen på väg ut till en av provrutorna. Han ska följa med finskstövaren Ebbarps Katja och ägare Sven-Göran Josefsson inledningsvis. Han berättar att både aktivister och polis är på plats.

– En bil med aktivister blev blockerad av arrangörernas säkerhetsansvariga. De sätt där och tutade nonstop men kom ingen vart. Under tiden deras bil stängdes inne kunde deltagarna åka i väg till sina provrutor. Förhoppningsvis kommer det inte bli några störningar i skogen, säger han.

Vädret är en plusgrad och blir det nu ett väderomslag och går över till minusgrader kommer det bli tufft för hundarna.

– Det är inget före jag skulle vilja släppa i. Vi får hoppas det håller sig över nollan, säger Joakim Martinsson.

 

 

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser