Aktivister försöker stoppa vargjakten

Flera grupper med aktivister planerar att stoppa vargjakten som startar på lördag. Hur de tänker gå tillväga och var de ska agera är hemligt.

En rapartist från Dalarna ligger bakom en av aktivistgrupperna som tänker störa jakten. Han kallar sig Follow Him to the end of the desert.
– Ja, i år har vi beslutat oss för att gå ut och störa vargjakten, säger han i en intervju med SR Ekot. Han vill inte uppge var de tänker agera.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser