Aktionsgrupper planerar störa vargjakten

DALARNA(JJ). Flera aktionsgrupper planerar att ge sig ut i skogarna för att störa den kommande vargjakten. - I år tänkte vi bege oss ut och störa vargjakten, säger Follow Him To the End Of The Desert, rapartist från Borlänge, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Rapartisten kommer att, tillsammans med ett trettiotal andra personer, försöka stoppa årets vargjakt. 
Även Göran Steen, ordförande i föreningen Folk för varg, kommer med ett 80-tal andra personer att försöka förhindra att några vargar skjuts. 

Lennart Johanssen, ordförande i jägareförbgundet i Värmland, säger dock till Sveriges Radio P4 Dalarna att han inte tror att aktionerna kommer att få någon praktisk betydelse för vargjakten. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser