Aktionsgrupper planerar störa vargjakten

DALARNA(JJ). Flera aktionsgrupper planerar att ge sig ut i skogarna för att störa den kommande vargjakten. - I år tänkte vi bege oss ut och störa vargjakten, säger Follow Him To the End Of The Desert, rapartist från Borlänge, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Rapartisten kommer att, tillsammans med ett trettiotal andra personer, försöka stoppa årets vargjakt. 
Även Göran Steen, ordförande i föreningen Folk för varg, kommer med ett 80-tal andra personer att försöka förhindra att några vargar skjuts. 

Lennart Johanssen, ordförande i jägareförbgundet i Värmland, säger dock till Sveriges Radio P4 Dalarna att han inte tror att aktionerna kommer att få någon praktisk betydelse för vargjakten. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser