Åklagare tittar på toppchefers jakter

Stockholm (J)) Åklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption tittar på de jakter som Nordeas ordförande Björn Wahlroos och förre Vattenfallchefen Lars G Josefsson varit med på efter tidningen Dagens Nyhetes avslöjanden.

– Vi tittar på allt som har intresse för oss, men vi inleder inte utredningar efter alla artiklar, säger han.

DN skrev om att Nordeas ordförande Björn Wahlroos, dåvarande Vattenfallchefen Lars G Josefsson, dåvarande finansminister Anders Borg och dåvarande landshövding Björn Eriksson har varit med på jakter som miljardären Fredrik Lundberg bjudit in till i skogsbolaget Holmens regi. Det verkar dock som att Alf Johansson mest siktar in sig på Björn Wahlroos, som är ordförande för en bank, och Lars G Josefsson, som varit chef för helstatliga Vattenfall:

– Banker och offentligt ägda, eller kontrollerade, bolag är i sådana här sammanhang av särskilt intresse. En banks ordförande kan till exempel indirekt ha påverkan på stora kreditbeslut, säger Alf Johansson.

Riksenheten mot korruption utreder jaktresorna som hygienbolaget SCA ordnat, där bland andra Nordeas vd Christian Clausen deltagit, skriver Dagens Nyheter.

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Annonser