Åklagare kritisk mot jaktförordningen

Östersund (JJ) Färre utredningar om illegal jakt och därmed lättare för de verkliga tjuv- jägarna att komma undan. Det anser miljöåklagare Christer B Jarlås blir följden av regeringens beslut när det gäller den paragraf som ger människor rätt att försvara tamdjur mot rovdjursangrepp.

– Regeringen har gjort att rättsläget blivit väldigt förvirrat, säger han till Östersundsposten. Snart vet ingen vad som är tillåtet och inte.
Polis och åklagare runt om i landet funderar på om det är värt att lägga ned stora resurser på jaktmål när läget är som det är. Det gör att de verkliga tjuvjägarna kan komma undan för regeringen gör inte ett dugg för att hjälpa oss som ska arbeta för att bekämpa den verkliga illegala jakten, säger Christer B Jarlås som bland annat varit med som expert i den stora rovdjursutredningen.

6 kommentarer

 • Expert ja..
  Jasså, det var klarare regler förr? Nej, Jarlås är en djurrättsmupp som inte borde uttala sig.

 • Hur använder vi våra resurser?
  Vad är rimligt och inte när det gäller att använda skattemedel?

  7% av villainbrotten klaras upp, det mesta skrivs utan någon insats alls.

  1% av alla mindre stölder klaras ut.

  Ringer man polisen och vill att de ska komma t ex vid inbrottsförsök har de som regel inte tid eller bilar tillgängliga.

  Har själv haft besök av ”tjyvar” med bil och husvagn full av stöldgods och ringde polisen som suckade och stönade men inte orkade komma.

  När det gäller rovdjur får det tydligen kosta hur mycket som helst.

  Det är dags att saker och ting får rätt prioritet nu.

 • Borgarna gör rätt!
  De väljer att prioritera brott istället för att anmäla folk som skyddar sina djur!

 • Vettig utveckling av regeringen
  Det kan ju vara så att Herr Jarlås inte förstår att det regeringen just nu gör, är att stävja och ta bort den oerhört minimala del som faller under tjuvjakt. Denna pöbel som bedriver tjuvjakt kommer alltid att finnas, oavsett regler och antalet Jarlåsar. Precis som alkoholister oavsett priset på brännvin.
  Så när du blir arbetslös Jarlås, då har regeringen gjort något riktigt riktigt bra i båda änder.
  För det är väl inte så att denne Jarlås arbetar subjektivt eller med förutfattade meningar om svenska jägarkåren????????
  Snacka om dubbla tungor!!

 • Sjukt
  Varje gång herr Jarlås öppnar munnen så blir jag mer och mer övertygad om att den mannen har överlevt sig själv på posten som miljöåklagare, något så jaktfientligt borde inte få inneha en sådan post. Det minsta man kan begära är iallafall neutralitet.

 • Herr Jarlås
  gör, helt ovetande i sin strävan att sätta dit vanliga jägare som försvarar sin egendom ,vargen
  och dess etablering mer ont än vad jägarna någonsin kommer att åstadkomma…

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser