Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Christoffer Frank är glad över åklagarens beslut att polisen måste inleda en ny utredning i fallet med den skånska jakthärvan. Foto: Istock och privat, fotomontage

Christoffer Frank svarade på en annons på Blocket om godsjakt i Skåne. Säljaren bjöd på kaffe och visade markerna. Men mannen hade inget att göra med jakten på de aktuella godset och godsägaren har uppmanat jägarna att polisanmäla mannen.

Så gjorde Christoffer Frank.

Den utredande polisen lade dock ned fallet och hänvisade Frank och de andra lurade att stämma mannen civilrättsligt i domstol.

Chefsåklagaren vid södra skånes åklagarkammare, Pernilla Åström, uppmanade i Jaktjournalen Christoffer Åström och de övriga jägarna att överklaga polisens beslut.

Ingen hörd i ärendet

Så skedde och nu har chefsåklagaren beslutat att polisen måste titta på ärendet igen.

– Jättebra, nu blir det ny polisutredning om misstänkt bedrägeri, säger Christoffer Frank när han läser innantill i chefsåklagarens brev.

Åklagare Pernilla Åström slår fast att utredningen lagts ned på bristfälliga grunder. Hon konstaterar att varken de drabbade jägarna eller den misstänkte förhörts.

Polisen har inte ens inhämtat den Blocket-annons som den aktuella godsjakten såldes via.

Pernilla Åström beslutar att en ny utredning ska inledas.

Inblandade i fallet är totalt 18 jägare som betalat sammanlagt 185 000 kronor för jakt som säljaren inte förfogade över.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser