Åke bärgade rutten älg ur Viskan

Ön (JJ) Älgen som under en tid har förpestat vattnet i Viskan i närheten av det lilla samhället Ön är nu borta. Åke Johansson, som bor i närheten, fick nog och tog själv bort den då kommunen inte kunde ställa upp.

– Jag pratade med dem på miljökontoret och efter många om och men gick de med på att låta mig ta upp älgen och lägga den på ett otillgängligt ställe i skogen, säger Åke Jansson, till Borås Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser