Aggressiv varg skjuten

Lämås (JJ) En aggressiv varg sköts efter att den vid flera tillfällen angripit får i en hage, en kvinnlig fårägare och länsstyrelsens besiktningsman.

Flera vargar har senaste tiden setts i trakterna av Åtorp och Finnerödja i Laxå kommun. Enligt länsstyrelsen kan ett av djuren vara drabbat av skabb.På morgonen upptäckte en fårägare att ett av hennes får rivits av en varg.
När länsstyrelsens besiktningsman anlände till platsen såg de att vargen var kvar i hagen och att den inte var angripen av skabb.Plötsligt kom vargen mot kvinnan och besiktningsmannen. De båda försökte skrämma bort vargen utan att lyckas. Vargen morrade och gjorde utfall mot de båda.Man beslutade att flytta fåren till en annan hage och försökte sedan under en dryg timme skrämma bort vargen utan att lyckas.
Djurägaren bad då att få avliva vargen enligt 28 paragrafen i jaktförordningen. En granne anlände med ett vapen och tillsammans med länsstyrelsens besiktningsman sköt de båda samtidigt vargen på cirka 30 meters avstånd.
Miljöåklagaren har beslutat inleda en förundersökning om jaktbrott, men ingen är delgiven misstanke om brott.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser