Aggressiv varg skjuten

Lämås (JJ) En aggressiv varg sköts efter att den vid flera tillfällen angripit får i en hage, en kvinnlig fårägare och länsstyrelsens besiktningsman.

Flera vargar har senaste tiden setts i trakterna av Åtorp och Finnerödja i Laxå kommun. Enligt länsstyrelsen kan ett av djuren vara drabbat av skabb.På morgonen upptäckte en fårägare att ett av hennes får rivits av en varg.
När länsstyrelsens besiktningsman anlände till platsen såg de att vargen var kvar i hagen och att den inte var angripen av skabb.Plötsligt kom vargen mot kvinnan och besiktningsmannen. De båda försökte skrämma bort vargen utan att lyckas. Vargen morrade och gjorde utfall mot de båda.Man beslutade att flytta fåren till en annan hage och försökte sedan under en dryg timme skrämma bort vargen utan att lyckas.
Djurägaren bad då att få avliva vargen enligt 28 paragrafen i jaktförordningen. En granne anlände med ett vapen och tillsammans med länsstyrelsens besiktningsman sköt de båda samtidigt vargen på cirka 30 meters avstånd.
Miljöåklagaren har beslutat inleda en förundersökning om jaktbrott, men ingen är delgiven misstanke om brott.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser