Aggressiv byälg sköts

Holsbybrunn (JJ) En äppleätande och aggressiv älg fick avlivas sedan den attackerat människor i det lilla småländska samhället Holsbybrunn.

En älgtjur som uppehållit sig i Holsbybrunn till och från i flera år sköts i helgen. Lokala skyddsjägare fick kallas ut sedan en den uppenbart berusade älgen gjort utfall mot ett barn.

–  Älgen bodde i här i byn under två år till och från. Han höll till i grönområden, parker, trädgårdar och på fotbollsplaner. Det har gått ganska bra, men han blev mer och mer aggressiv, säger Jan Mattsson, som deltog i skyddsjakten till Kvällsposten.

Älgen kunde fällas efter att den skrämts i väg ut ur bostadsområdena eftersom skyddsjägarna inte ville skjuta inom tättbebyggt område.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser