Aggresiv björn fälld i Tandsjön för Falks hundar

Lillhärdal (JJ) För bara ett par minuter sedan fälldes en aggresiv björnhona för Lars-Gunnar och Magnus Falks båda smålandsstövare Aho och Panther.

Tidigare idag berättade vi att Lars-Gunnar Falk fällde en björn i Rymdalen under jakten i går. Vi hade en kort kontakt med honom via mobilen där han berättade att jakten var i full gång och att hundarna skällde björn.

Nu har Lars-Gunnar Falk, Våmhus, ring och berättat att även morgonens jakt slutade med en fälld björn. Där han jagat med sina bröder Magnus och Mikael, samt lokala jägare.

– Jag är i skogarna utanför Tandbyn, söder om Lillhärdal. Ett par jaktkompisar hade sett färska björnspår i sanden tidigt i morse. Vi åkte hit med smålandsstövarna Aho och Panther, berättar Lars-Gunnar.

JJ:s läsare kanske kommer ihåg att vi gjorde Månadens hund på både Aho och Panther i JJ nr 12/12.

Det tog inte så lång tid innan hundarna hittade björnen som lämnat spåren på vägen. Men det var en riktigt aggresiv björn som jagade hundarna och uppehöll sig i stort sett hela tiden i täta planteringar.

– Det var riktigt svårt, björnen gjorde bland annat skenutfall mot mig när jag smög in, men det gick inte att skjuta ett säkert skott, berättar Lars-Gunnar.

Efter ett par timmars suveränt hundarbete med gångstånd och ståndskall i intervaller lyckades Back-Albert Johansson, Siljansnäs, smyga in och fälla björnen på 10 meters avstånd.

– Vi har haft en helt suverän jakt och det är alltid roligt när det lyckas efter bra hundarbeten, avslutar Lars-Gunnar som nu väntar på besiktningsmannen från länsstyrelsen i Dalarna.

Back-Albert Johansson, t h, fällde den aggresiva björnhonan på cirka 100 kg. T v Joel Enqvist och smålandsstövarna Aho och Panther. Foto: Lars-Gunnar Falk.
AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser