Ägg från fiskgjusar ska undersökas

Kronoberg(JJ) Nu ska ägg från fiskgjusar undersökas för att se om det finns spår av miljögifter. Det är Naturhistoriska riksmuseet som håller i projektet.

Musset har fått pengar från Naturhistoriska riksmuseet för detta arbete. De inventeringar som gjorts visar att antalet fiskgjusar minskar. När inventeringar gjorts har också äggskal samlats in och de ska undersökas.

– Det behöver ju inte bero på miljögifter i och för sig men det kan ju påverka. Miljögifter kan ju till exempel påverka ungarnas överlevnad, säger Anna Roos, forskare och ansvarig för undersökningen, till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser