Abdul såg vargfamilj på tomten

Strömstad(JJ) Abdul Mohideen fick se en vargfamilj utanför sin väns hus i Kebal, norr om Strömstad, i helgen.

Han var på besök hos en vän. När han pratade i telefonen hördes plötsligt något utanför huset. – Det var en sorts strupljud, nästan som ett dovt ylande. Så jag gick ut på altanen med en ficklampa för att se vad det var, säger Abdul Mohideen till Strömstads Tidning/Norra Bohuslän.

Bara några meter bort stod en vargmamma med tre ungar. Han blev rädd och gick in i huset och låste om sig. Sedan försvann vargarna.
Det här rapporterar Strömstads Tidning/Norra Bohuslän.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser