Jaktnyheter


Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.
Nytt nummer på väg till alla prenumeranter 💥 Trevlig helg o skitjakt alla som ska ut #jaktjournalen #nyttnummer #jaktglädje #jaktreportage #jaktutrustning #vapentestFällfångst hör jakten till och gör stor nytta. JJ:s @seger68 ser till att fällorna nu är på plats. Jagar man skogsfågel, bör man naturligtvis också hålla efter mården #jaktjournalen #predatorjakt #mårdjakt #fällfångst #viltvårdTill helgen är det dags för Sveriges största fågelhundsprov för kontinentala stående fågelhundar, Novemberprovet. I dagsläget är 180 provstarter föranmälda #jaktjournalen #fågeljakt #ståendefågelhund #fältprov #västsvenskavorstehklubbenMed duktiga jägare och duktiga hundar går det ofta bra. Här bestämmer sig räven att lämna grytet, men @norrlandsstintorna är beredda. På plats fanns JJs @seger68 och plåtade jakten . Reportaget läser ni framöver i #jaktjournalen #stövarjakt #grytjakt #rävsprängare #jaktreportageGrattis Törmarkens Sally och ägare Jonny Hallberg till segern i Stövar SM Hare 2017. Foto @ted_karlsson #jaktjournalen #stövarsm #schillerstövare #harjakt #elitetta #jaktprovNu är provtiden slut. Donna drev för fullt vid klockan 15 men kopplades strax efter. Om några timmar vet vi slutresultatet och du hittar det på hemsidan #jaktjournalen #stövarsmFull fart på Stövar-SM #jaktjournalen #stövarsm #vindeln #schillerstövareNu ska Stövar-SM avgöras och ledarinnan från första dagen är schillerstövare Sally som nu lös i skogen #jaktjournalen #stövarsm #nuskadetavgöras #schillerstövareProvdagen är slut och bara för de tävlande att vända tillbaka mot förläggningen. Tuffa förhållande men alla har kämpat. Om några timmar vet vi halvtidsresultatet, läs om det på hemsidan #jaktjournalen #stövarsmNu är stövar-SM igång och hamiltonstövaren Bola har börjat söka efter hare. Följ dramatiken på vår hemsida #jaktjournalen #stövarsm #hamiltonstövare
Jägarnas KÖP & SÄLJ
Nytt på Robsoft
Hagelbock kaliber 20 sänkt pris
Utmärkt jaktsafari i Namibia
Westley Richards gold name BLNE kal 12
Tikka T3 8x57is + Extra kolv med AICS underbeslag & magasin
25-20wcf
Husqvarna studsare 45-70 värde.
PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!

Annonser