Jaktnyheter


Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?
Nytt nummer ute. Löp o köp! Massa spännande läsning. Bland annat ger vi dig tipsen om du funderar på att åka på jaktresa till Afrika för första gången. #jaktjournalen #jaktreportage #jaktutrustning #vapentestSM VINNARE 2018! Stort grattis Jesper Karlsson och Malmbäckaren Foxii till den mycket starka SM vinsten. Läs mer på vår hemsida och se hela resultat listan. #rävsm #Hamiltonstövare #smvinnareNu är alla hundarna kopplade och på väg hem. Kollegie kommer att hållas 17.00 vi återkommer med slutresultat och segrare vid prisutdelningen. @perjonson och @joakimmartinson tackar alla som har följt oss! Per Jonson hade även med sig en maskot när han tog emot rapporterna från domarna. #Jaktjournalen #Rävsm #schillerstövare #finnstövare #hamiltonstövare #rävJesper Karlsson och Malmbäckaren Foxii är först ut andra dagen att driva fullt. Foxii hade även ett förstapris igår, men nu driver flera hundar och spänningen stiger. Ledaren från dag ett, finnstövaren Mari går på slag och väcker. Följ den spännande tävlingen på hemsidan. #hamiltonstövare #rävsm #jaktjournalen #spännandeAndra provdagen på Stövar-SM för rävhundar är i full gång. Flera av deltagarna har redan tagit upp. I dag avgörs vem som är Sveriges bästa rävhund #stövarsmförrävhundar #elitprov #särskilträvprov #västergötlandsstövarklubb #rävjaktSnart släpps hundarna dag två på Stövar-sm för rävhundar. Jaktjournalen kommer idag att följa med ledaren Mari med sin ägare Mikael Karlsson. Ni följer hundarna som vanligt på Jaktjournalen.se #Finskstövare #Schillerstövare #hamiltonstövare #rävsm #rävEbbarps Katja kämpar på i rävslagen. En del nysnö i provrutan ställer till det. #stövarsmförrävhundar #finskstövare #rävjakt #elitprov #särskilträvprov #slagarbeteFörsta jaktprovsdagen på Stövar-SM för rävhundar drar snart igång. Ni följer hundarna på www.jaktjournalen.se #stövarjakt #stövarsmförrävhundar #rävjakt #elitprov #särskilträvprov #västergötlandsstövarklubbSista släppet på fälthararna fick en riktigt överraskande upplösning. Redaktionsjycken plockade upp en räv och drev den i pass. Kanske inte är en ren harhund när allt kommer omkring. #säsongsavslutning #fältharejakt #premiärdrevräv #hamiltonstövare #jaktjournalen #sattlångtinneHar du lust på en ny jaktmössa? Nu lottar vi ut ett gäng helt nyframtagna JJ-mössor. Länk i bion till utlottningen #jaktmössa #utlottning #jaktjournalen #dumtfrysa #signalfärg
Jägarnas KÖP & SÄLJ
Nytt på Robsoft
Husqvarna 640 ny stock - alternativ
Jägarklass i kikarfält - nu i regelboken
Bygelrepeterhagelbrakare
Remington 700 TI/alaskan ti
VRS Östhammar 2018
Slagstift till Simson 22lr enkelskottare
PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!

Annonser