Annons
Senaste numret: Jaktreportage

Lyckas med pürschen!

Senaste numret: Jaktreportage

Riplycka mellan ovädren

Senaste numret: Jaktreportage

Jaktglädje för JJ-läsare

Jaktjournalen

Jaktnyheter


Vargar slogs i fritidsområde

Borlänge (JJ) För ett par dagar sedan upptäckte Göran Jacobsson, Borlänge, en revirkamp mellan vargar i Tansenreviret. Blodspår i snön avslöjade flera slagsmål.

Firar 100 års-jubileum med historisk återblick

Luleå (JJ) Förra året jubilerade Norrbottens läns stövarklubb och nu fortsätter firandet med ett praktverk om klubbens och till viss del stövarjaktens historia i Norrbotten under det senaste seklet. Allt signerat Allan Bergström, Luleå, legendar i stövarsammanhang.
Annons

Elmia intar Skåne till sommaren

Jönköping (JJ) Konkurrensverket ser inga hinder för Elmia att arrangera den skånska jaktmässan Elmia Game Fair Skåne. Den nya mässan anses inte begränsa konkurrensen för andra aktörer.

Så blir du en bättre hagelskytt – Del 1

Att träna skytte mot lerduvor gör dig till en bättre skytt i jaktskogen, oavsett om du står med ett hagelgevär eller studsare på passet. Men för att få ut mest av din träning måste du veta vad du gör. Det vet Olof Olofsson, instruktör på Susegårdens skjutskola.

Ingen vargjakt i Sjösveden

Bollnäs (JJ) I slutet av förra året dödades under en dryg månad tre hundar av vargar i närheten av Sjösvedenreviret. Trots det har länsstyrelsen i Gävleborg avslagit två ansökningar om skyddsjakt.

Jägare riskerar förlora vapenlicens

Surahammar (JJ) När polisen gjorde en husrannsakan hos en 52-åring i Surahammar upptäckte man att han förvarade ett jaktvapen i en garderob. Mannen misstänkts för brott mot vapenlagen.
Annons

Räv-SM 2016 i startgroparna

Fegen (JJ) Till helgen avgörs 2016 års upplaga av Räv-SM i skogarna kring Fegen i Hallands län. Jaktjournalen liverapporterar under mästerskapets båda provdagar.

Kommunen vill skjuta fler vildsvin

Katrineholm (JJ) Katrineholms kommun har ansökt hos länsstyrelsen i Södermanland om skyddsjakt för att få skjuta ett tiotal vildsvin som orsakat skador för lantbrukare.
Annons

Kräver att vargjakten förlängs

Karlstad/Örebro (JJ) Den ordinarie licensjakttiden för varg går mot sitt slut och ännu har vare sig Värmlands eller Örebro läns jägare kunnat fälla en enda varg på grund av juridiska processer. Nu vill Länsstyrelsen förlänga jakttiden.
Annons