Jaktnyheter


Vass drever tog hem SM

Vårgårda (JJ) det blev en oerhört tät strid om SM-titeln på årets upplaga av Småhunds SM. Med en ynka tiondel knep Västralunds Rex med ägare Pål Lönnergård, Unnaryd, segern.
Annons

DEBATT: Kamp mot terrorister – inte jägare och skyttar!

De fruktansvärda terrorattacker som skakat om Europa visar på behovet av förebyggande arbete för att motverka fortsatt terrorism. Det arbetet får däremot inte ske utifrån vad vi politiker känner är rätt för stunden, utan måste ske utifrån en seriös analys kring vad som krävs för att skapa ett säkrare samhälle. Tyvärr ser vi ett flertal

Småhunds SM i startgroparna

Vårgårda (JJ) Nu har domare och provrutor lottats inför morgonens SM-tävling. Det ser ut att bli ett blåsigt mästerskap i skogarna runt Vårgårda.

Naturvårdsverket upphävde järvjaktsbeslut

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket har nu avgjort överklagandet om skyddsjakt efter 19 järvar i Jämtlands län. Kraven för att fatta beslut om skyddsjakt är inte uppfyllda och därför upphäver Naturvårdsverket länsstyrelsens beslut om skyddsjakt.
Annons

DEBATT: EU sätter stopp för vapenannonsering på nätet

Många av er har hört talas om det liggande förslaget från EU att skärpa vapenlagstiftningen, med förbud mot i princip alla former av halvautomater och krav på att vi skall söka om våra licenser för jaktvapen var femte år. Allt i kölvattnet av de tragiska händelserna i Paris, men tyvärr åtgärder skapade i panik som endast kommer att drabba legala, skötsamma jägare och sportskyttar i Sverige och EU.

Besvärlig skyddsjakt på lodjur

Sollefteå (JJ) Inom Sollefteå och Örnbsköldsviks kommuner pågår för fullt skyddsjakt på sju lodjur för att syftet att minska skadorna på renskötseln. Bristen på spårsnö har dock försvårat jakten. Sedan starten den 14 november har endast ett djur skjutits.
Annons

Jägarna blir tv-serie – filmas i Jokkmokk?

Jokkmokk (JJ) En tv-serie planeras som uppföljning av filmsuccén ”Jägarna”. Inspelningsplats kan bli Jokkmokk i Norrbottens inland. – Vi håller på och tittar på eventuella samarbeten, inspelningsplatser och var man i sådana fall kan ha basen för en sådan produktion, säger producenten Per Janérus. Han driver produktionsbolaget Harmonica Films och besökte tillsammans med några andra
Annons