Jaktnyheter

Annons

Besvärlig skyddsjakt på lodjur

Sollefteå (JJ) Inom Sollefteå och Örnbsköldsviks kommuner pågår för fullt skyddsjakt på sju lodjur för att syftet att minska skadorna på renskötseln. Bristen på spårsnö har dock försvårat jakten. Sedan starten den 14 november har endast ett djur skjutits.

Jägarna blir tv-serie – filmas i Jokkmokk?

Jokkmokk (JJ) En tv-serie planeras som uppföljning av filmsuccén ”Jägarna”. Inspelningsplats kan bli Jokkmokk i Norrbottens inland. – Vi håller på och tittar på eventuella samarbeten, inspelningsplatser och var man i sådana fall kan ha basen för en sådan produktion, säger producenten Per Janérus. Han driver produktionsbolaget Harmonica Films och besökte tillsammans med några andra

Älgen dog i familjens trädgård

Rosvik (JJ) Att det rör sig älgar på gårdarna i Rosvik är inte ovanligt. Men att de plötsligt lägger sig ner och dör i trädgården är desto ovanligare.

Edselevargen har träffat en hona

Edsel (JJ) Varghannen som under två år hållit till väster om Edsele, på gränsen mot Jämtland har troligtvis fått sällskap av en hona. – Det kan ju betyda att det blir en kull valpar där framåt våren och försommaren, säger rovdjurshandläggaren Lars Wiklund på länsstyrelsen i Västernorrland.
Annons

Rättegång om björnjakt med nougat

Gävle (JJ) Rättegång har hållits mot en man som är misstänkt för försök och förberedelse till grovt jaktbrott och brott mot kameraövervakningslagen förra året. Mannen nekar till brott.

Duga och Henry vann Drever-SM

Bengstfors (JJ) I helgen avgjordes prestigefyllda Drever-SM med ett välmeriterat startfält i norra Dalsland. Segrade gjorde jämtlänningen Henry Lennartsson, Hallen, med sin SE UCH Duga.

Dags för Småhunds SM

Vårgårda (JJ) Den 29-30 november arrangeras Småhunds-SM, traditionsenligt i skogarna runt Vårgårda i Västra Götalands län. Jaktjournalen finns så klart på plats och liverapporterar hela måndagen.
Annons
Annons