Jaktnyheter

Annons

Naturvårdsverket upphävde järvjaktsbeslut

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket har nu avgjort överklagandet om skyddsjakt efter 19 järvar i Jämtlands län. Kraven för att fatta beslut om skyddsjakt är inte uppfyllda och därför upphäver Naturvårdsverket länsstyrelsens beslut om skyddsjakt.

DEBATT: EU sätter stopp för vapenannonsering på nätet

Många av er har hört talas om det liggande förslaget från EU att skärpa vapenlagstiftningen, med förbud mot i princip alla former av halvautomater och krav på att vi skall söka om våra licenser för jaktvapen var femte år. Allt i kölvattnet av de tragiska händelserna i Paris, men tyvärr åtgärder skapade i panik som endast kommer att drabba legala, skötsamma jägare och sportskyttar i Sverige och EU.

Besvärlig skyddsjakt på lodjur

Sollefteå (JJ) Inom Sollefteå och Örnbsköldsviks kommuner pågår för fullt skyddsjakt på sju lodjur för att syftet att minska skadorna på renskötseln. Bristen på spårsnö har dock försvårat jakten. Sedan starten den 14 november har endast ett djur skjutits.
Annons

Jägarna blir tv-serie – filmas i Jokkmokk?

Jokkmokk (JJ) En tv-serie planeras som uppföljning av filmsuccén ”Jägarna”. Inspelningsplats kan bli Jokkmokk i Norrbottens inland. – Vi håller på och tittar på eventuella samarbeten, inspelningsplatser och var man i sådana fall kan ha basen för en sådan produktion, säger producenten Per Janérus. Han driver produktionsbolaget Harmonica Films och besökte tillsammans med några andra

Älgen dog i familjens trädgård

Rosvik (JJ) Att det rör sig älgar på gårdarna i Rosvik är inte ovanligt. Men att de plötsligt lägger sig ner och dör i trädgården är desto ovanligare.

Edselevargen har träffat en hona

Edsel (JJ) Varghannen som under två år hållit till väster om Edsele, på gränsen mot Jämtland har troligtvis fått sällskap av en hona. – Det kan ju betyda att det blir en kull valpar där framåt våren och försommaren, säger rovdjurshandläggaren Lars Wiklund på länsstyrelsen i Västernorrland.
Annons

Rättegång om misstänkt björnåtling

Gävle (JJ) Rättegång har hållits mot en man som är misstänkt för försök och förberedelse till grovt jaktbrott och brott mot kameraövervakningslagen förra året. Mannen nekar till brott.
Annons