Annons
Annons
Senaste numret: Jaktreportage

Vildsvinspürsch i vårnatten

Senaste numret: Jaktreportage

Skånsk toppfågeljakt

Senaste numret: Jaktreportage

Komplett foderautomat imponerar

Jaktjournalen

Jaktnyheter


Vinn handsmidd yxa

Just nu kan höstens jakter kännas långt borta, men vi på Jaktjournalen kan göra väntan uthärdlig. Vi kommer löpande lotta ut bra jaktprylar fram tills säsongen drar i gång på allvar. Först ut är fem handsmidda yxor från Hultafors.
Annons

Begäran om inhibition avslås

Gnesta (JJ) Det dröjde inte många minuter från det att skyddsjaktbeslutet på en varg i Sjundareviret offentliggjorts innan Wolf Association Sweden överklagade detta och begärde inhibition. Den avslås dock av Förvaltningsrätten i Stockholm.

Trickskytteskola med proffslärare

Kungsbacka (JJ) Jocke Smålänning är en av Sveriges mest träffsäkra skyttar och kommer till Elmia Game Fair Skåne för att instruera i säkert och bra skytte. Premiär blir det också för hans alldeles nya Trickskytteskola, där han lär ut ett och annat trick till de som vill lära sig behärska konsten.

Björndel till spårprov godkänt

Kungsbacka (JJ) Svenska Plotthundsklubben har fått dispens att använda björndel till officiella viltspårprov. Det beslutade Svenska Kennelklubbens jakthundskommitté nyligen.
Annons

Öppet brev till Inrikesministern

Hej Anders, Jag är en 46-årig frånskild mamma med tre aktiva barn i åldrarna 9 till 14 år. Jag har efter fem års högskolestudier och mer än 19 år utomlands, sedan några år tillbaks hittat hem strax norr om Stockholm. Jag jobbar heltid som marknadschef på ett globalt IT-företag och harganska lång resväg till jobbet, dessutom reser jag en del i tjänsten eftersom jag har ansvar över 10 länder.

Skyddsjakt på varg i Sjundareviret

Gnesta (JJ) En varg får skyddsjagas i Sjundareviret. Detta beslutade Länsstyrelsen i Stockholms län i dag. Orsaken är att undvika skador på tamboskap i området. Förra sommaren dödades en stor mängd får av vargarna i reviret.

Lockjaktförsök kan få fortsättning

Arjeplog (JJ) Under två tillfällen nu på våren har UIf Lindroth, lockjaktsexpert, på försök jagat rödräv i fjällen för att skydda fjällgås- och fjällrävsbestånden. Länsstyrelsen är mycket nöjda med resultatet.
Annons

Nej till Stridsman i Jägareförbundet

Piteå (JJ) Mikael Sandberg, Norrfjärden, Piteå, är mer än upprörd över det faktum att Svenska Jägareförbundets valberedning förslagit Monika Stridsman som ledamot i föreningsstyrelsen. – Det är en femtekolonnare som tidigare gjort allt för att sätta käppar i hjulen för oss jägare, säger en rasande Mikael Sandberg till Jaktjournalen.
Annons