Annons
Senaste numret: Jaktreportage

Så blir du bättre hagelskytt

Senaste numret: Jaktreportage

Taxdrev på lektionstid

Senaste numret: Jaktreportage

På jakt efter skärgårdsharen

Jaktjournalen

Jaktnyheter


Dags för Räv-SM 2016

Fegen (JJ) Nu i helgen avgörs 2016 års upplaga av Räv-SM i skogarna kring Fegen i Hallands län. Jaktjournalen liverapporterar under mästerskapets båda provdagar.

Naturvårdsverket förlänger inte jakttiden på varg

Stockholm (JJ) Länsstyrelserna i Värmland och Örebro ansökte nyligen om förlängd jakttid för licensjakten på varg. Men det vill inte Naturvårdsverket ha och beslutade därför i dag att inte medge dem något undantag från föreskrifterna.
Annons

Imorgon meddelas vargjaktsdom

Karlstad (JJ) Förvaltningsrätten i Karlstad meddelar på sin hemsida att domen om licensjakt på varg i Värmland och Örebro län meddelas i morgon.

Tikka T3 CTR – För de längre avstånden

Långhållsskytte är mycket populärt och inslagen på Youtube med skott mot vilt upp till och över 1000 meter är många. Tikkas nykomling sedan något år i T3 familjen är en långhållsvariant av den populära jaktstudsaren T3. Studsaren kanske i första hand är anpassad för den nordamerikanska marknaden men är ändå intressant för svenska och nordiska jägare.

Göingebygdens Driva – Väljer räven först

När skogshararna försvann från de nordskånska skogarna valde Magnus Jönsson, Osby, att byta fokus på stövarjakten. I snart 20 år har han nu fött upp hamiltonstövare. Den senaste tiden med inriktning på räv och idag står RR SE J(räv)CH SE UCH Göingebygdens Driva överst på tronen.
Annons

Under all kritik

Acceptansen för varg minskar i varglänen. Socialdemokraterna gick till val på att vi skulle få vargjakt, men för oss som följt denna vargcirkus i många år och var skeptiska visade det sig att statsminister Stefan Löfvens löfte var lika tomt som väntat. Han allierade sig med vargkramarna i Miljöpartiet och svek istället sina väljare. Detta

Drevjakt med tax på schemat

Ryssbygymnasiet är en av en handfull gymnasieutbildningar i Sverige som erbjuder en utbildning inom jakt- och viltvård. Här i de småländska skogarna mellan Ljungby och Växjö har eleverna möjlighet till fantastiska jaktupplevelser. Jaktjournalen hängde på när det vankades traditionell drevjakt på rådjur.

Snabba harar i Norrbottens kustland

Jaktjournalen möter upp Johan Nordström, Luleå och hans vänner i Brändö hamn. Vi ska få följa med på två dagars harjakt på de viltrika öarna utanför Luleå. Med på turen finns också två riktigt vassa finnstövare. Det är med andra ord upplagt för succé!
Annons

Inflation i jaktmässor

Det årliga jaktmässbesöket brukar vara en höjdpunkt. Som regel hålls ju mässorna under den tid på året då jakten går på halvfart. Okej att jag eventuellt tar en sittning på grisåteln och kanske jagar lite mink, men i huvudsak är det konditionsträning av hundar och längtan till höstens premiärer som tar en igenom sommarhalvåret. De
Annons