Annons
Senaste numret: Jaktreportage

Så blir du bättre hagelskytt

Senaste numret: Jaktreportage

Taxdrev på lektionstid

Senaste numret: Jaktreportage

På jakt efter skärgårdsharen

Jaktjournalen

Jaktnyheter

Räv-SM 2016

Följ deltagarna minut för minut

Följ Sveriges duktigaste rävhundar direkt här webben.

Visa senaste loggar för:

10 senaste loggar:

Se hela uppdateringslistan

Dags för Räv-SM 2016

Fegen (JJ) Nu i helgen avgörs 2016 års upplaga av Räv-SM i skogarna kring Fegen i Hallands län. Jaktjournalen liverapporterar under mästerskapets båda provdagar.
Annons

DEBATT: Nu blir det omöjligt att förvalta vargstammen

Karlstad (JJ) Förvaltningsrätten i Karlstad godkänner skälen för jakt på varg i Värmland och Örebro län, men anser samtidigt att resultatet av jakten inte kan bevisas och samtidigt att antalet vargar är för stort. Istället för en fungerande vargförvaltning har vi fått en juridisk räknesnurra med svåra konsekvenser, skriver Svenska Jägareförbundets lokalavdelning i Värmland nu på eftermiddagen.

Ridån ner för licensjakt på varg

Karlstad (JJ) Förvaltningsrätten i Karlstad bedömer att Länsstyrelserna i Värmlands och Örebro läns beslut att tillåta licensjakt efter varg 2016 i länen inte är förenliga med det strikta skydd av vargstammen som följer av EU-direktiv och svensk lagstiftning. Därför upphäver domstolen besluten i en dom i dag.
Annons

Naturvårdsverket förlänger inte jakttiden på varg

Stockholm (JJ) Länsstyrelserna i Värmland och Örebro ansökte nyligen om förlängd jakttid för licensjakten på varg. Men det vill inte Naturvårdsverket ha och beslutade därför i dag att inte medge dem något undantag från föreskrifterna.

Imorgon meddelas vargjaktsdom

Karlstad (JJ) Förvaltningsrätten i Karlstad meddelar på sin hemsida att domen om licensjakt på varg i Värmland och Örebro län meddelas i morgon.
Annons

Tikka T3 CTR – För de längre avstånden

Långhållsskytte är mycket populärt och inslagen på Youtube med skott mot vilt upp till och över 1000 meter är många. Tikkas nykomling sedan något år i T3 familjen är en långhållsvariant av den populära jaktstudsaren T3. Studsaren kanske i första hand är anpassad för den nordamerikanska marknaden men är ändå intressant för svenska och nordiska jägare.
Annons