Jaktnyheter


Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.
Nytt nummer på väg till alla prenumeranter 💥 Trevlig helg o skitjakt alla som ska ut #jaktjournalen #nyttnummer #jaktglädje #jaktreportage #jaktutrustning #vapentestFällfångst hör jakten till och gör stor nytta. JJ:s @seger68 ser till att fällorna nu är på plats. Jagar man skogsfågel, bör man naturligtvis också hålla efter mården #jaktjournalen #predatorjakt #mårdjakt #fällfångst #viltvårdTill helgen är det dags för Sveriges största fågelhundsprov för kontinentala stående fågelhundar, Novemberprovet. I dagsläget är 180 provstarter föranmälda #jaktjournalen #fågeljakt #ståendefågelhund #fältprov #västsvenskavorstehklubbenMed duktiga jägare och duktiga hundar går det ofta bra. Här bestämmer sig räven att lämna grytet, men @norrlandsstintorna är beredda. På plats fanns JJs @seger68 och plåtade jakten . Reportaget läser ni framöver i #jaktjournalen #stövarjakt #grytjakt #rävsprängare #jaktreportageGrattis Törmarkens Sally och ägare Jonny Hallberg till segern i Stövar SM Hare 2017. Foto @ted_karlsson #jaktjournalen #stövarsm #schillerstövare #harjakt #elitetta #jaktprovNu är provtiden slut. Donna drev för fullt vid klockan 15 men kopplades strax efter. Om några timmar vet vi slutresultatet och du hittar det på hemsidan #jaktjournalen #stövarsmFull fart på Stövar-SM #jaktjournalen #stövarsm #vindeln #schillerstövareNu ska Stövar-SM avgöras och ledarinnan från första dagen är schillerstövare Sally som nu lös i skogen #jaktjournalen #stövarsm #nuskadetavgöras #schillerstövareProvdagen är slut och bara för de tävlande att vända tillbaka mot förläggningen. Tuffa förhållande men alla har kämpat. Om några timmar vet vi halvtidsresultatet, läs om det på hemsidan #jaktjournalen #stövarsmNu är stövar-SM igång och hamiltonstövaren Bola har börjat söka efter hare. Följ dramatiken på vår hemsida #jaktjournalen #stövarsm #hamiltonstövare
Jägarnas KÖP & SÄLJ
Nytt på Robsoft
"ny" Tikka T3x Varmintkolv ev. byte
Remington 700 vs. Sako 85
Utmaning utgångshastighet med ej licensbelagt luftgevär
Tips på Taxvalp kull
Delta Optics
Rekylbroms Vektor
PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!

Annonser