Jaktnyheter


Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Allax Ginny – säkerheten själv

Alf Olsson från Henån på Orust är en mycket luttrad hundkarl. Hans taxuppfödning Allax är vida känd inom taxkretsar. Det senaste stjärnskottet från kenneln är den egenägda strävhårstiken Allax Ginny. Att hon är speciell förstår man av hennes provresultat, inget snack om det. Lyckligtvis får hon också visa sina färdigheter den dag då Jaktjournalen möter upp för rådjursjakt i skogarna utanför Vänersborg.
Oktobernumret på väg till alla prenumeranter. Trevlig läsning!
#jaktjournalen #jakttidning #jaktreportage #jaktglädje #vapentest #jaktutrustningSju år tog det innan Mikael Helgesson fick krama avtryckaren. Men det var det värt. Läs mer på www.jaktjournalen.se #jaktlycka #drömälg #septemberjakt #älgjakt #passkytt #jaktjournalenHärliga älgjaktstider. Men nu lider första älgjaktsveckan mot sitt slut med spänning och gott kamratskap. #jaktjournalen #älgjakt2017 #älgtjur #jaktglädjeSkönt med utdelning i gammelskogen. @seger68 serverar lillebrorsan ett fint läge #jaktjournalen #kompledigt #strömsvattudal #tjäderjakt #ståendefågelhund #vorsteh #jaktlyckaÄlgjaktspremiär 2017. Äntligen. Vem ska gå med hunden i morgon?
Är ni lika redo som vi på Jaktjournalen? #älgjakt2017 #älgjaktspremiär #jjbilden #skitjakt #älghundarRappe tar igen sig efter väl utfört arbete. #harjakt #stövarjakt #hamiltonstövare #jobbarpåformen #jaktjournalenFin morgon i Broddetorp hos Jesper Johansson och @gasjaktiwest #jaktjournalen #grågås #fågeljakt #stubbåker #liggömsle #helkroppsbulvaner #jaktreportageDagen killarna Joel och Jonte sent ska glömma! De fick för första gången jaga över stående hund på deras grymma marker i hjärtat av Norrbotten. JJs @seger68 var med och förevigade dagen. #skogsfågeljakt #ståendefågelhund #jaktreportage #jaktjournalen #jaktlycka #vorstehFinska gråhundar stängde björnjakten i Jämtlands delområde 2b. Läs mer på hemsidan eller i appen. #jaktjournalen #björnjakt #gråhund #ståndskall #jaktlyckaSkymningsjakt på schemat. Redaktionshunden fick bärga änderna. #jaktjournalen #sträckjakt #andjakt #fågeljakt #vorsteh
Jägarnas KÖP & SÄLJ
Nytt på Robsoft
Ca 450 patroner .38 special, förmånligt pris
Definiera detta
Marlin 1895 klubben!
Robsoft fair trade - ryggdunk här!
Älgjakten säsongen 2017-2018
Evighetsprojekt (?) Remington 7615
PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!

Annonser