GENVÄGAR
Sökhjälp
SÖK PÅ JJ
PRENUMERANT
Logga in för att få tillgång till de låsta avdelningarna:
Prenumerationsnr
Postnr

Diskutera jakt, skytte, handladdning och vapen
MENY
OM JJ
ANNONSER

MedarbetareHolgerHolger Nilsson, Kungsbacka
Chefredaktör

Vuxit upp med jakt sedan barnsben och utvecklat den till en livsstil. Sätter jakthunden i fokus och njuter aldrig så mycket som när ett riktigt bra hundjobb avslutas med ett skott.
Lägger flest jaktdagar på älgjakt med egna jämthundar, men är också mycket intresserad av småviltsjakt, fällfångst, jaktskytte och omhändertagande av vilt.
Njuter fortfarande av spänningen och trivs allra bäst när jaktdagarna blir långa och många! Holger har varit chefredaktör sedan 1992.


PerPer Jonson, Grästorp
Nyhetsredaktör

Utbildad journalist och jaktentusiast bosatt på gården Färlebo i den västsvenska myllan. Har alltid nära till äventyret och ägnar all vaken tid åt friluftsliv. Under jaktsäsongen jagas gärna hare med hamiltonstövaren Rappe. På hemmamarkerna finns dessutom gott och dovhjort och rådjur. Drevjakter på klövvilt med den tyska jaktterriern Castor står också högt i kurs. Så ofta Per hinner hjälper han till med träning av vildsvinshundar och arrangemang av kronvilts- och vildsvinsjakt.


RogerRoger C Åström, Skellefteå
Norrlandsredaktör

Han är en välkänd jägarprofil i norrland som jagar det mesta och ofta sedan ungdomsåren. Fågeljakten med trädskällare stod i centrum fram till 1990-talet då en vorsteh gjorde entré.
Sedan har även en rådjursdrivande tax och slutligen en jämthund införskaffats för att öka antalet jaktdagar och upplevelser i skogen. Ripjakt med småviltsstudsare vintertid är också något av en favoritjakt.
Roger har med åren blivit mer och mer intresserad av skytte och handladdning. Första jobben levererade han till Jaktjournalen 1973 och sedan 1990 arbetar han regelbundet för tidningen. Dessutom sköter Roger vår hemsida.


UlfUlf Lindroth, Rosvik
Utrustningsredaktör

Växte upp med stövare, växlade tidigt till trädskällare och auktoriserades som jaktprovsdomare vid den ovanligt späda åldern 17 år. Idag är hunden ett strävhår, men spetsarna är inte glömda. Uppskattar för övrigt alltid att se en bra hund i aktion, oavsett ras och typ. Högst prioritet har skogsfågeljakt och ripjakt i alla former, räv förstås, samt jakt på gäss, änder, duvor och sjöfågel och gärna en tur eller två ut i sälisen varje vår. Några jaktdagar pÃ¥ fältfågel, klövvilt eller divärse predatorer i olika storlekar drar också. Lockjakt är en särskild specialitet, i synnerhet på räv, gäss och änder men även på annat vilt. Testar nya metoder och ny utrustning, uppskattar extra mycket att lyckas med nya trick och lär gärna ut till andra. Tidigare episoder innehåller bland annat arbete åt en outfitter i British Columbia, en rad år i jaktpressen, jobb som jaktvårdskonsulent i Norrbotten och ett antal jaktresor, främst, men inte enbart till Nordamerika.


TedTed Karlsson, Korsberga

Har sedan barnsben jagat med främst stövare, men är egentligen intresserad av all jakt och är beroende av jakt hela året.
Har idag hamiltonstövare och jämthund. De flesta jaktdagarna ägnas därför i huvudsak åt älg och hare. Men han är även flitig i vakgluggen på jakt efter räv.
Ted har suttit i Svenska Stövarklubbens styrelse och är också utbildad jaktprovs- och exteriördomare, bland annat för stövare.
Ted är egen företagare och har jobbat som frilansjournalist för Jaktjournalen sedan 1999. Övrig verksamhet är mestadels inom data och fotouppdrag.


ThomasThomas Eriksson, Umeå

Alltid lika jaktsugen oavsatt vilt. Från harjakt med stövare och vakjakt på räv till älgjakt med sina jämthundar. Även skogsfågeljakten lockar och en finsk spets står högt på önskelistan.
Thomas jagar också ofta i utlandet, bland många länder återkommer han ofta till Skottland och höglandets kronhjortar.
Thomas har varit ordförande i Svenska Älghundklubben och är nu ordförande i Västerbottens Älghundklubb. Han är också jaktprovs- och exteriördomare för älghundsraserna.
Han har varit medarbetare i Jaktjournalen sedan 1992 och svarar varje månad för vapentest tillsammans med Stefan Karlsson.


KjellKjell Brännström, Råneå

Kjell lever under mottot – det finns alltid något att jaga! Hans jaktår börjar med duvjakten i augusti och slutar egentligen aldrig…
Predatorerna runt Råneå har det tufft. Kjell är en fångstman av rang och tillbringar dessutom många timmar i kråkgömslet. Regniga och blåsiga dagar jagar han änder och den 25 augusti jagar han alltid skogsfågel och ripa med sina vorstehhundar.
Mårdjakt på snö och älgjakt under ett par höstveckor är också årligen återkommande inslag i Kjells jaktplanering.
Förutom sitt engagemang i Jaktjournalen jobbar Kjell som grundskollärare.


CalleCalle Bredberg, Umeå

Calle är en mångsidig naturdyrkare som uppskattar alla former av friluftsliv. Han har jobbat med jakt- och fiskepress sedan början av 90-talet. Han har dessutom agerat som redaktör för ett antal jakt- och fisketidskrifter, samt är medförfattare till boken Västerbotten - stunder i naturen.
Hans jaktliga intresse ligger främst i de klassiska norrländska jaktformerna. Högt upp på listan över favoritjakterna återfinns jakt med trädskällare, samt jakt med stående fågelhund på fjället.
Calle arbetar heltid i egen firma som reporter/fotograf i samtliga norrlandslän.
Svett är en del av jakten, påstår Calle, som har svårt för att sitta stilla med bössan i hand.


p-oP-O Stenmark, Skellefteå

P-O är en passionerad jägare som till professionen är vapensmed i eget företag. Han svarar också på läsarnas vapenfrågor via hemsidan. Han jaktliga intresse är brett, i första hand kommer dock skogs- och ripjakt med sina två korthåriga vorsthrar. Hans hundar är även tränade för eftersök. P-O är också jaktprovsdomare i Svenska Vorstehklubben.
Jakt i utlandet lockar ständigt och resorna har hunnit bli många med åren.

Han vågar dessutom påstå att troféjakt i Afrika alltid lockar. P-O har ett medfött stort intresse av vapen och kalibrar. Förutom många timmar i skjutbänken tycker han också om att prova olika vapen och kalibrar under praktiskt jakt.


MikaelMikael Grennard, Enhörna

Mikael är en jägare med många strängar på sin lyra. Han jagar allt åtkomligt vilt och är en ivrig viltvårdare med flera olika projekt hemma på den egna marken. Jaktåret börjar med duvjakt, och sedan övergår den till jakt över stående fågelhund, i Mikaels fall med den mångsidiga strävhåriga vorstehn. Sedan tar klövviltjakten över med kombinationen av Mikaels strävhår och wachtelhundar. Han menar att den mest givande jakten sker med hund. Därför har engagemanget i hundar varit stort och han är jaktprovsdomare. Mikael är egenföretagare där jakt, foto och skrivandet bara är några av delarna. Hemma försöker Mikael säga att; - Utan dagar i skogen blir det vare sig skjutet eller några bilder tagna.© Jaktjournalen 2006
En produktion av Jeloin Data AB