8 miljoner kronor till mårdhundsprojektet

Kungsbacka (JJ) Naturvårdsverket har beslutat att finansiera mårdhundsprojektets fortsatta verksamhet i år med 8 miljoner kronor.

Mårdhundsprojektet vars syfte är att både kartlägga och hindra mårdhundens spridningen i Sverige har tilldelats 8 miljoner kronor av Naturvårdsverket för verksamheten i år.

P-A Åhlen som driver projektet tillsammans med fältpersonal och andra forskare har hittills berättar att det fällts över 400 mårdhundar inom projektets ramar och att de bromsat artens framfart i Sverige.

Enligt Svensk Jakt kommer mårdhundsprojektet beviljas 8 miljoner kronor per år även för 2015 och 2016 om Naturvårdsvårdsverket får medel avsatta.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser