8 miljoner kronor till mårdhundsprojektet

Kungsbacka (JJ) Naturvårdsverket har beslutat att finansiera mårdhundsprojektets fortsatta verksamhet i år med 8 miljoner kronor.

Mårdhundsprojektet vars syfte är att både kartlägga och hindra mårdhundens spridningen i Sverige har tilldelats 8 miljoner kronor av Naturvårdsverket för verksamheten i år.

P-A Åhlen som driver projektet tillsammans med fältpersonal och andra forskare har hittills berättar att det fällts över 400 mårdhundar inom projektets ramar och att de bromsat artens framfart i Sverige.

Enligt Svensk Jakt kommer mårdhundsprojektet beviljas 8 miljoner kronor per år även för 2015 och 2016 om Naturvårdsvårdsverket får medel avsatta.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser