71-åring attackerad av fyra älgar

När Bernt Erlandsson, 71, skulle hämta morgontidningen rusade plötsligt fyra älgar mot honom – och rispade honom med hornen.

När Karlsborgsbon Bernt Erlandsson, 71, tog sin vanliga promenad ner till brevlådan för att hämta morgontidningen, när han kom  i höjd med sitt garage stormade plötsligt fyra älgar fram.

Bernt Erlandsson stod blickstilla och väntade på hur älgarna skulle agera

– Jag hade käppen med mig så jag tog den och slog den i huvudet på älgen. Men den gav mig en jävla smäll med hornen på tummen. Så jag fick ett sår och tummen blev alldeles blå, berättar Bernt Erlandsson.

Efter att älgen fått en smäll i huvudet rusade de fyra älgarna tillbaka in i skogen. Bernt plockade snabbt med sig posten och gick in till huset igen.

– Jag har ju jagat älg i 30 år. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Bernt Erlandsson, till Expressen.

AKTUELLT

Är förebyggande skyddsjakt laglig?

Jämtland (JJ) En principiellt viktigt ärende i rovdjursförvaltningen kommer nu upp i Kammarrätten. Frågan är om myndigheterna kan fatta beslut om skyddsjakt i förebyggande syfte.

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser