71-åring attackerad av fyra älgar

När Bernt Erlandsson, 71, skulle hämta morgontidningen rusade plötsligt fyra älgar mot honom – och rispade honom med hornen.

När Karlsborgsbon Bernt Erlandsson, 71, tog sin vanliga promenad ner till brevlådan för att hämta morgontidningen, när han kom  i höjd med sitt garage stormade plötsligt fyra älgar fram.

Bernt Erlandsson stod blickstilla och väntade på hur älgarna skulle agera

– Jag hade käppen med mig så jag tog den och slog den i huvudet på älgen. Men den gav mig en jävla smäll med hornen på tummen. Så jag fick ett sår och tummen blev alldeles blå, berättar Bernt Erlandsson.

Efter att älgen fått en smäll i huvudet rusade de fyra älgarna tillbaka in i skogen. Bernt plockade snabbt med sig posten och gick in till huset igen.

– Jag har ju jagat älg i 30 år. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Bernt Erlandsson, till Expressen.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Sänkt fällavgift på älg i Dalarna

Falun (JJ) Viltförvaltningsdelegationen i Dalarna har beslutat att sänka fällavgiften på älg. Fällavgiften på vuxna älgar sänks från 600 till 500 kronor. Avgiften för årskalvar ligger kvar på 100 kronor.

Vinn Vargjakt-DVD

Ta chansen att delta i utlottningen av vårens stora jaktfilmssnackis, Svensk Vargjakt Nr 2. Jaktjournalen sitter på ett gäng DVD-exemplar.

Grillad kotlettrad av vildsvin

  Vildsvinskött på grillen är aldrig fel. En utskuren benfri kotlettrad, lite marinad och en god potatissallad är allt som behövs för en riktigt god middag. Självklart är köttet trikintestat och styckat efter konstens alla regler. 4 portioner: 600 g utskuren kotlettrad av vildsvin Potatissallad: 600 g kokt potatis 5 msk olivolja 3 msk vitvinsvinäger

Så många renkalvar tar björnarna

Kungsbacka (JJ) Björnens betydelse för renskötseln är omtvistad, bland annat för att det har gjorts så få vetenskapliga studier. Nu visar en avhandling från SLU omfattningen av de problem som björnen skapar på kalvningslandet

Viltkött – inget fusk

Matfusket i Sverige och övriga världen ökar för varje år. Datumstämplar uppdateras och varor packas om för att hamna ute i livsmedelsbutikernas diskar igen. Trots att det egentligen inte borde säljas. Tur vi jägare har förstklassigt viltkött!

Mys i jaktkojan

Jaktkojan kan nästan liknas vid en omsorgsfull moder. När barnet varit ute och lekt hela dagen, blivit blött, kallt och trött, tar hon emot det i sin varma och trygga famn och ger det torra kläder, mat och en varm säng att krypa ner i.

Jaguar Ultra Light

Jaguargruppen har i sitt utbud ett intressant kombivapen som tillverkats av italienska F.A.I.R.. En kombi kan vara ett alternativ till drömmen om en drilling när man har behov av en kulpipa. Jaguar Ultra Light har två hagelkalibrar och ett flertal kulkalibrar från klass 3 till 1.

Annonser