71-åring attackerad av fyra älgar

När Bernt Erlandsson, 71, skulle hämta morgontidningen rusade plötsligt fyra älgar mot honom – och rispade honom med hornen.

När Karlsborgsbon Bernt Erlandsson, 71, tog sin vanliga promenad ner till brevlådan för att hämta morgontidningen, när han kom  i höjd med sitt garage stormade plötsligt fyra älgar fram.

Bernt Erlandsson stod blickstilla och väntade på hur älgarna skulle agera

– Jag hade käppen med mig så jag tog den och slog den i huvudet på älgen. Men den gav mig en jävla smäll med hornen på tummen. Så jag fick ett sår och tummen blev alldeles blå, berättar Bernt Erlandsson.

Efter att älgen fått en smäll i huvudet rusade de fyra älgarna tillbaka in i skogen. Bernt plockade snabbt med sig posten och gick in till huset igen.

– Jag har ju jagat älg i 30 år. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Bernt Erlandsson, till Expressen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Vill detaljreglera älgjakten

Skaraborg (JJ) - Älgförvaltningen måste bli mer detaljstyrd. Vi måste bort från det gamla tänket, att det är arealen som avgör hur många älgar som ska skjutas. Det säger tillförordnade ordföranden i älgförvaltningsområdet Skaraborg norra, Tomas Kvarnrud.

Grillspett på rådjurssadel

Endast det bästa är gott nog på jägarens grillspett. Marinera, grilla och servera med fräscha grönsaker. Passar utmärkt när årets bockjakt ska planeras med kompisarna. 4 personer: 500 g rådjurssadel Marinad: 1/2 dl soja 1/2 dl honung 1 msk chilisås 1/2 dl rödvin 1 krossad vitlöksklyfta 1 tsk viltkrydda Tomatsalsa: 2 stora tomater 1/2 msk

Ask – Skandinaviens bästa retriever

När man skall beskriva karriären för Labrador Retrievern Lӕrkereden’s Ask, får man nästan nypa sig i armen. Sju år efter debuten i elitklass är han såväl nykorad dansk som norsk retrievermästare för fjärde respektive tredje gången! Men historien om hunden rymmer både ljus och mörker. Jaktjournalen har träffat legenden Ask och ägaren Ove Simonsen under en fågeljakt i Danmark.

Annonser