71-åring attackerad av fyra älgar

När Bernt Erlandsson, 71, skulle hämta morgontidningen rusade plötsligt fyra älgar mot honom – och rispade honom med hornen.

När Karlsborgsbon Bernt Erlandsson, 71, tog sin vanliga promenad ner till brevlådan för att hämta morgontidningen, när han kom  i höjd med sitt garage stormade plötsligt fyra älgar fram.

Bernt Erlandsson stod blickstilla och väntade på hur älgarna skulle agera

– Jag hade käppen med mig så jag tog den och slog den i huvudet på älgen. Men den gav mig en jävla smäll med hornen på tummen. Så jag fick ett sår och tummen blev alldeles blå, berättar Bernt Erlandsson.

Efter att älgen fått en smäll i huvudet rusade de fyra älgarna tillbaka in i skogen. Bernt plockade snabbt med sig posten och gick in till huset igen.

– Jag har ju jagat älg i 30 år. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Bernt Erlandsson, till Expressen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser