7 000 för vargskadad hund

Boda Kyrkby (JJ) En hundägare i Boda Kyrkby får drygt 7 000 kronor i ersättning sedan en hund blivit riven av en varg.

Hunden skadades i mitten av mars och en av länsstyrelsens besiktningsmän konstaterade att det var en varg som skadat hunden.
Enligt Naturvårdsverkets föreskrifter kan då ersättning lämnas med maximalt 5 000 kronor för självrisk för veterinärvård och ytterligare maximalt 5 000 kronor.
Ersättning för hund som dödats eller avlider eller avlivas efter att ha skadats av varg, björn, järv, lo eller kungsörn får lämnas med högst 20 000 kronor.
Länsstyrelsen Dalarna beslutade i det aktuella fallet att betala ut ersättning om 7 469 kronor, vilket även inkluderar läkemedel och reseersättning, skriver Dala Demokraten.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser