60-70 eller 90 björnar i Jämtland?

Östersund (JJ) Det blir Naturvårdsverket som ska avgöra björntilldelningen efter att två överklaganden inkommit till länsstyrelsen.

Jägareförbundet och politikergruppen i viltförvaltningsdelegationen i Jämtland vill att det skjuts fler än de 60 björnar länsstyrelsen beslutat om.

Om det finns tillräckligt med björn i länet för ökad tilldelning råder det delade meningar om.

Länsstyrelsen har skickat överklagandena vidare till Naturvårdsverket, som ska ta ställning till om något av kraven på 70 respektive 90 björnar ska godkännas.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser