55 lodjur sköts i Jämtland

Östersund (JJ) 55 av 60 tilldelade lodjur fälldes under vinterns lodjursjakt i Jämtland. Överskjutningar skedde med ett djur i tre områden och i Strömsund blev fem lodjur kvar på tilldelningen.

Enligt Naturvårdsverket gick cirka 31 miljoner, av 2008 års samlade rovdjursersättning på 60 miljoner, till rennäringen som ersättning för förekomst av lodjur.

1 kommentar

  • 31 miljoner
    Visst är det märkligt. Runt om i världen svälter miljontals små barn ihjäl för att vi, på grund av att biologer och andra naturmuppar hävdar att djuren har samma rätt. Låt dessa människors barn svälta till döds och se sedan till att pengarna används på rätt sätt. Vi jägare kan ta kål på eländet och politikerna kan sedan friställa dårarna och omfördela pengarna.

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser