500 000 jägare protesterade

England (JJ) En halv miljon jägare demonstrerade mot det nyligen införda förbudet mot rävjakt med drivande hundar i England.

Demonstrationen anordnades från Cornwall i söder till Northumberlands nordspets. Talesman för jägarna var John Jackson som var säker på att jaktförbudet kommer att rivas upp och ”förnuftet segra”. Djurrättsaktivisterna uppmanade jägarna att lära sig leva med de nya reglerna.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser