50 jägare – en räv

Lillhärdal (JJ) Det slogs ett nytt rekord i antalet jägare när den traditionella klappjakten på räv hölls i Lillhärdal. Jaktlyckan var det däremot sämre med. En räv sköts under dagen.

Markerna kring Lillhärdal jagades av i två etapper med folkdrev. Trots att jägarna visste av tre rävar som låg i gryt blev endast en räv skjuten.
Det var femte året som rävjakten anordnades i Lillhärdal och den lockade inte bara jägare från närområdet. Jägare från Vemdalen tillhörde de mest långväga gästerna.
På kvällen firades traditionsenligt ”After räv” på värdshuset.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser