49 björnar skjutna!

Uppsala (JJ) Sedan i lördags har björnjakten pågått 304 björnar finns på tilldelningen fördelade över 7 län. Just nu är 49 björnar inrapporterade till länsstyrelsen och SVA i Uppsala som sköter sammanställningen.

I Dalarna har björnjägarna lyckats bäst där 17 björnar är fällda av 30 på tilldelningen. 5 björnar är också tilldelade inom renskötselområdena i Dalarna, men där är ännu ingen fälld.

Även i Gävleborg har jakten gått bra med 13 fällda björnar efter två och en halv dags jakt.

I Västerbotten har ännu ingen björn fällts, trots försök med åteljakt. Även björnjägarna i Värmland har än så länge kammat noll.

Så här ser aktuell avskjutningsstatistik ut vid 14-tiden måndag den 23 augusti:

Dalarnas län 17
Gävleborgs län 13
Västernorrland 2
Jämtlands län (område 1) 6
Jämtlands län (område 2) 7
Norrbottens län 4
Värmland 0
Västerbotten 0

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser