48 björnar kvar att fälla i Norrbotten

48 björnar finns kvar att fälla i Norrbotten. Foto: Roger C ÅströmLuleå] (JJ) Björnjakten pågår för fullt i Norrbotten. 19 björnar har hittills fällts under årets jakt, enligt de rapporter som kommit in till länsstyrelsen.

Jokkmokk har tre björnar fällts, i Luleå har jägarna rapporterat in tre skjutna björnar. I Arjeplog handlar det om två hanar och en hona. Även i Kiruna handlar det om tre björnar – tre honor.  

I Piteå, Arvidsjaur, Pajala, Överkalix och Övertorneå har jägarna lyckats fälla en hane. I Gällivare handlar det om en hona.  

Under årets licensjakt får totalt 67 björnar fällas. Tilldelningen är 59 björnar i inlandet och åtta björnar i kustområdet.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser