48 björnar kvar att fälla i Norrbotten

48 björnar finns kvar att fälla i Norrbotten. Foto: Roger C ÅströmLuleå] (JJ) Björnjakten pågår för fullt i Norrbotten. 19 björnar har hittills fällts under årets jakt, enligt de rapporter som kommit in till länsstyrelsen.

Jokkmokk har tre björnar fällts, i Luleå har jägarna rapporterat in tre skjutna björnar. I Arjeplog handlar det om två hanar och en hona. Även i Kiruna handlar det om tre björnar – tre honor.  

I Piteå, Arvidsjaur, Pajala, Överkalix och Övertorneå har jägarna lyckats fälla en hane. I Gällivare handlar det om en hona.  

Under årets licensjakt får totalt 67 björnar fällas. Tilldelningen är 59 björnar i inlandet och åtta björnar i kustområdet.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser