43 viltolyckor – på fem timmar

Jönköping (JJ) Det inträffade 43 viltolyckor i Jönköpings län under onsdagseftermiddagen och kvällen.

43 viltolyckor inträffade i Jönköpings län under eftermiddagen och kvällen. (Foto: iStock)

Enligt polisen har älgar, rådjur och vildsvin skadats eller dödats i samband med olyckorna. Skadade djur kommer att sökas av eftersöksjägare. Däremot ska ingen människa ha skadats allvarligt.

”Om en viltolycka inträffar ska man om möjligt parkera sin bil på ett säkert sätt, ställa ut en varningstriangel, ringa 112 och markera (gärna med en viltremsa) varifrån ett eventuellt skadat djur har lämnat platsen”, skriver polisen på sin webbplats.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser