43 viltolyckor – på fem timmar

Jönköping (JJ) Det inträffade 43 viltolyckor i Jönköpings län under onsdagseftermiddagen och kvällen.

43 viltolyckor inträffade i Jönköpings län under eftermiddagen och kvällen. (Foto: iStock)

Enligt polisen har älgar, rådjur och vildsvin skadats eller dödats i samband med olyckorna. Skadade djur kommer att sökas av eftersöksjägare. Däremot ska ingen människa ha skadats allvarligt.

”Om en viltolycka inträffar ska man om möjligt parkera sin bil på ett säkert sätt, ställa ut en varningstriangel, ringa 112 och markera (gärna med en viltremsa) varifrån ett eventuellt skadat djur har lämnat platsen”, skriver polisen på sin webbplats.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser