41 av 20 tilldelade knubbsälar skjutna

Bohuslän (JJ) Skyddsjakten på knubbsäl längs med västkusten gick fort och överskjutningen i Västra Götalands län var rejäl.

På bara ett par dagar hade 41 knubbsälar fällts i Västra Götaland. Tilldelningen för länet var 20 djur.

Vårens skyddsjakt på knubbsäl längs med västkusten var tänkt att pågå från den 1 januari till och med den 31 mars. Men efter mindre än en vecka är hela knubbsälstilldelningen fylld och Västra Götlandsregionens tilldelning på 20 djur landade istället på 41 knubbsälar.

I de två andra regionerna Halland(15) och Skåne(5) som tillsammans också har en tilldelning på 20 djur har inga fällda djur rapporterats.

I dagsläget är det oklart vad överskjutningen får för konsekvenser. Per Riesberg, på Naturvårdsverket känner till den rekordsnabba avskjutningen men har inte detaljkännedom om skyddsjakten. Ansvarige handläggaren Per Mahrs har semester.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser