40 000 kronor i böter för olaglig vildsvinsfälla

Jönköping (JJ) En kvinna ha dömts till 40 000 kronor i böter för att ha fångat vildsvin i en olaglig fällkonstruktion, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Det är Jönköpings tingsrätt som dömt kvinnan för jaktbrottet. Enligt Sveriges Radio Jönköping ska kvinnan ha byggt en konstruktion av höbalar. En gång ledde vildsvinen till en större inhägnad där det utfodrades med bröd.

Med hjälp av en viltkamera som skickar mms kunde kvinnan se när vildsvinen dök upp. Genom att dra i ett snöre stängde hon då till en grind för att hålla djuren inne i inhägnaden.

Kvinnan säger själv att hon inte hade några intentioner av att döda djuren. Hon ville bara räkna antalet vildsvin. Men den förklaringen tror inte Tingsrätten på som dömer henne till 40 dagsböter á 1 000 kronor.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser