40 000 kronor i böter för olaglig vildsvinsfälla

Jönköping (JJ) En kvinna ha dömts till 40 000 kronor i böter för att ha fångat vildsvin i en olaglig fällkonstruktion, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Det är Jönköpings tingsrätt som dömt kvinnan för jaktbrottet. Enligt Sveriges Radio Jönköping ska kvinnan ha byggt en konstruktion av höbalar. En gång ledde vildsvinen till en större inhägnad där det utfodrades med bröd.

Med hjälp av en viltkamera som skickar mms kunde kvinnan se när vildsvinen dök upp. Genom att dra i ett snöre stängde hon då till en grind för att hålla djuren inne i inhägnaden.

Kvinnan säger själv att hon inte hade några intentioner av att döda djuren. Hon ville bara räkna antalet vildsvin. Men den förklaringen tror inte Tingsrätten på som dömer henne till 40 dagsböter á 1 000 kronor.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser