35 vargar fällda hittills

Kungsbacka (JJ) Totalt har 35 vargar skjutits under årets licensjakt. Endast åtta vargar återstår innan tilldelningen är fylld.

I helgen sköts tre vargar i Dalarna där licensjakten drog i gång efter mycket om och men. En av vargarna hade skabb. I Värmland fälldes ytterligare fem vargar. Tre i de norra området och två i det södra området.

En av vargarna som tidigare skjutits i Örebro län har också avräknats från tilldelningen eftersom den hade skabb. De har fortfarande kvar en varg på tilldelningen i länet, men ingen varg har rapporterats skjuten under lördagen eller söndagen.

Högsta Förvaltningsdomstolen har på sin hemsida meddelat att deras beslut kring prövning av överklagandet från Nordulv kommer att komma under veckan.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser