34 får vargrivna i Vittsjö

Vittsjö (JJ) Natten mot fredag dödade varg nitton får i Vittsjö, natten mot söndagen slog vargen till igen ett par kilometer bort och dödade ytterligare femton får.

Enligt Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne, handlar det sannolikt om samma varg.

– Vi kan inte vara helt säkra, men eftersom det är så nära i tid och rum så är det troligt, säger han, till tidningen Norra Skåne..  

– Ett vargangrepp är en traumatisk upplevelse för dem som drabbas och det skapar mycket oro bland fårägare.  Jag har full förståelse för det, men jag måste återigen uppmana fårägare i Skåne att se över sina stängsel. Hittills har vi inte haft ett enda angrepp bakom ett vanligt sträckt fårstängsel som täpper till mot marken.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser