34 får vargrivna i Vittsjö

Vittsjö (JJ) Natten mot fredag dödade varg nitton får i Vittsjö, natten mot söndagen slog vargen till igen ett par kilometer bort och dödade ytterligare femton får.

Enligt Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne, handlar det sannolikt om samma varg.

– Vi kan inte vara helt säkra, men eftersom det är så nära i tid och rum så är det troligt, säger han, till tidningen Norra Skåne..  

– Ett vargangrepp är en traumatisk upplevelse för dem som drabbas och det skapar mycket oro bland fårägare.  Jag har full förståelse för det, men jag måste återigen uppmana fårägare i Skåne att se över sina stängsel. Hittills har vi inte haft ett enda angrepp bakom ett vanligt sträckt fårstängsel som täpper till mot marken.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser